Šopský šalát

  autor   3578x

Suroviny:

200 g čerstvého ovčieho syra
400 g paradajok
250 g zelenej papriky
500 ml oleja
50 ml octu
1 cibuľa
feferónky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Paradajky, papriky a cibuľu nakrájame nadrobno, dáme na misu a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Olej zmiešame s octom, podľa chuti pridáme i najemno nakrájané feferónky a zmesou polejeme zeleninu. Šalát rozdelíme do misiek, každú porciu ozdobíme nastrúhaným ovčím syrom, dáme do chladničky a vychladené podávame ku grilovanému mäsu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus