Šošovicová nátierka s dusenými šampiňÃ

  autor   1313x

Suroviny:

250 g šošovice
200 g šampiňónov
2 lyžice ochutenej majonézy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
drvená rasca
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Šošovicu uvaríme v mierne slanej vode. Keď je mäkká, precedíme ju a pomelieme na mäsovom mlynčeku (alebo rozmixujeme v mixéri). Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na troche rastlinného oleja. Pridáme očistené, umyté a nakrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Potom pridáme k šampiňónom rozotretý cesnak, trochu mletého čierneho korenia, drvenej rasce a mierne osolíme. Odložíme na chladné miesto Vychladnuté šampiňóny pridáme k pomletej (alebo rozmixovanej šošovici) spolu s majonézou. Všetko spolu dôkladne premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus