Šošovicová nátierka s karí korením

  autor   1387x

Suroviny:

400 g šošovice
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 paradajka na ozdobu
1 čajová lyžička karí korenia
2 lyžice ochutenej majonézy
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Šošovicu uvaríme v mierne osolenej vode. Keď je mäkká, precedíme ju a pomelieme na mäsovom mlynčeku (alebo rozmixujeme v mixéri). Vložíme do vhodnej nádoby spolu s nadrobno nasekanou cibuľou, ktorú sme opražili na troche rastlinného oleja. Pridáme rozotretý cesnak, paradajkový pretlak a karí korenie. Ďalej pridáme 2 lyžice ochutenej majonézy a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Z takto pripravených surovín vymiešame nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Pred podávaním ozdobíme kolieskami alebo osminkami čerstvej paradajky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus