Šošovicová nátierka s krúpami

  autor   1384x

Suroviny:

150 g šošovice
50 g veľkých krúp
1 nastrúhaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
rastlinný tuk
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Osobitne uvarenú šošovicu a osobitne uvarené krúpy v osolenej vode precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku (alebo rozmixujeme v mixéri). Vložíme do pripravenej misky a pridáme rozotretý cesnak a cibuľu opražnú na troche rastlinného tuku. Z takto pripravených surovín vymiešame ľahkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb alebo hrianky. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus