Šošovicová nátierka s ryžou

  autor   1295x

Suroviny:

250 g šošovice
100 g ryž
4 lyžice tatárskej omáčky
1 nastrúhaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
majoránka
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Šošovicu a ryžu uvaríme zvlášť v mierne osolenej vode. Uvarenú a precedenú šošovicu spolu s ryžou pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do pripravenej misky a pridáme rozotreté strúčiky cesnaku, majoránku, tatársku omáčku a cibuľu opražnú na troche rastlinného oleja. Všetko premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo, sendvič alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus