Šošovicová polievka s údeninou

  autor   9571x

Suroviny:

150 g šošovice
200 g párkov (alebo inej údeniny)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
40 g masti
40 g hladkej múky
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Prebratú šošovicu umyjeme a uvaríme v menšom množstve vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a dozlata opražíme na masti. Poprášime múkou, opražíme, zalejeme chladným vývarom a dobre pomiešame. Varíme asi 25 minút. Pridáme uvarenú šošovicu, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak so soľou a umyté párky (klobásu, údené mäso nakrájané na kocky). Všetko spolu povaríme a ochutíme majoránom. Párky vyberieme a nakrájame na kúsky. Polievku môžme podávať aj s opražnými kúskami čierneho chleba a dochutiť zelenou petržlenovou vňaťou (pažítkou). Podávame s čiernym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus