 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             14034x
14034x
            
                 	200 g šošovice
 200 ml mlieka
 1 cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 40 g hladkej múky
 40 g masti
 bobkový list
 ocot
 cukor. 
            
                Prebratú šošovicu umyjeme a namočíme na 2 až 4 hodiny. Potom pridáme bobkový list
 podľa potreby vodu a varíme. Z masti a múky pripravíme zápražku
 pridáme k nej nastrúhanú cibuľu
 popražíme
 zalejeme trochou studenej vody a povaríme.  	Prilejeme k uvarenej šošovici
 osolíme
 pridáme mlieko
 rozotretý cesnak a podľa chuti dochutíme octom a cukrom.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.