Špagety na kuchárkin spôsob

  autor   1841x

Suroviny:

250 g miešaného mletého mäsa
100 g nastrúhaného ovčieho syra
100 ml červeného vína
konzerva olúpaných paradajok
lyžica paradajkového pretlaku
1 mrkva
4 jarné cibuľky
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
100 ml mäsového vývaru
400 g špagiet
zväzok pažítky
lyžica nasekanej bazalky
lyžica nasekaného oregana
trocha vegety
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Olivový olej rozpálime v hrnci a rýchlo v ňom opečieme mleté mäso. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a znova krátko opražíme. Cibuľku a mrkvu očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme k mäsu a spolu opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, podlejeme červeným vínom a mäsovým vývarom, pridáme paradajky a prikryté podusíme asi 40 minút. Ochutíme nasekanými bylinkami, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút. Horúce, dobre odkvapkané špagety dáme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájanou pažítkou, syrom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus