Špagety s paradajkami a so šunkou

  autor   1684x

Suroviny:

200 g varenej šunky
100 g nastrúhaného parmezánu
50 ml bieleho vína
8 stredne veľkých paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
400 g špagiet
4 lyžice masla (alebo tuku)
70 ml mäsového vývaru
trochu vegety
zväzok bazalky
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Maslo rozpálime na panvici a krátko v ňom opražíme cesnak rozotretý so soľou. Šunku nakrájame na tenké prúžky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, nakrájame a pridáme k šunke. Primiešame paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením, cukrom a vegetou. Bazalku preberieme, umyjeme, nasekáme nadrobno a zamiešame do omáčky. Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Horúce, dobre odkvapkané špagety upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus