Spaghetti alla carbonara

  autor   3603x

Suroviny:

Spagety - 500 g
olivovy olej 3 velke lyzice (nie je podmienkou)
200 g udenej chudej slaninky
2 cele vajcia
1 mala cibula
struhany parmezàn
1-2 lyzice mlieka alebo smotany na slahanie
sol
korenie.

Postup:

Na rozpàlenom oleji opecieme na kocecky nakràjanù slaninku , pridàme na drobno posekanù cibulku a opecieme do sklovita.Zmes odlozìme a pripravìme si do misky 2 cele vajcia, ktorè rozslahàme spolu s lyzicou slahacky, solou , stipkou korenia a jednou kopcovou lyzicou strùhanèho parmezànu. Uvarìme spagety v slanej vode, scedìme a dàme naspat do horùceho hrnca , ktory nechame na slabom ohni. Pridàme opecenù slaninku , zmiesame, vypneme ohen a pridàme vajecnù zmes, ktorù treba rychlo premiesat so spagetami tak aby sa nevytvorili hrudky z vajìcka. Zmes musì byt vlàcna. Servìrujeme so strùhanym parmezanom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus