Španielske vtáčiky

  autor   6003x

Suroviny:

400 g zadného hovädzieho mäsa
50 g šunkovej salámy
2 natvrdo uvarené vajcia
1 čajová lyžička masla
2 sladkokyslé uhorky
1 cibuľa
50 g tuku
30 g hladkej múky
1 lyžica horčice
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme kúsok salámy, plátok uhorky a štvrťku vajca. Plátky zvinieme a previažme niťou. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na rozpálenom tuku, pridáme mäso a opražíme. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme. Počas dusenia vtáčiky obraciame a podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a opražíme. Prilejeme trochu vývaru, premiešame a varíme asi 20 minút. Pridáme nadrobno nakrájané zvyšky salámy, uhoriek a vajca. Dáme naspäť vtáčiky, ktoré sme zbavili nití, pokvapkáme maslom a zohrejeme. Podávame s dusenou ryžou premiešanou so sterilizovaným hráškom alebo s varenými zemiakmi. Namiesto salámy môžme použiť údenú slaninu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus