Špargľová omeleta

  autor   2163x

Suroviny:

3 vajcia
400 g špargle
40 g masla + 10 g na poliatie
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistenú špargľu uvaríme v osolenej vode domäkka. Špargľu z konzervy len zohrejeme. Teplú špargľu vyberieme, necháme odkvapkať a odložíme na teplé miesto. Vajcia rozšľaháme so soľou a s mletým korením. Na panvici roztopíme maslo, nalejeme naň rozšľahané vajcia a miešame na miernom ohni vidličkou, až kým nezhustnú. Potom omeletu opatrne prevrátime, na spodnej strane ju ešte trochu opražíme, preložíme na tanier, položíme na ňu pripravenú špargľu. Omeletu v polovici preložíme a polejeme roztopeným maslom. Podávame horúce s bielym pečivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus