Špargľová polievka so zemiakmi

  autor   2997x

Suroviny:

300g špargle
2 mladé póry
1 žĺtok
100 ml smotany
30 g masti
30 g hladkej múky
muškátový oriešok
60 g udusenej ryž
zelená zelerová a petržlenová vňať
1200 ml vody
soľ.

Postup:

Špargľu nakrájame na kolieska, vložíme do osolenej vody, pridáme očistené póry, petržlenovú vňať a na miernom plameni varíme asi 40 minút. Vyberieme vňať a pór. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme do polievky a varíme ďalších 20 minút. Zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok, okoreníme nastrúhaným muškátovým orieškom, primiešame udusenú ružu a odstavíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus