Špecialita zo žalúdka

  autor   1996x

Suroviny:

400 g žalúdka
500 g jogurtu
1300 g zemiakov
80 g bravčovej masti
mletá červená paprika
soľ.ÄÇ|D

Postup:

Zemiaky v šupke umyjeme pod tečúcou vodou, uvaríme, olúpeme a nakrájame na plátky. Vo viacerých vodách vyumývame aj žalúdok a keď je zbavený všetkých nečistôt, nakrájame ho na kúsky. Do vymasteného pekáča naukladáme plátky zemiakov vo viacerých vrstvách, medzi ne uložíme kúsky žalúdka. Pokropíme roztopenou masťou, do ktorej pridáme mletú červenú papriku. Jogurt rozšľaháme, polejeme ním zemiaky a upečieme v rúre dočervena.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus