Špenát s cícerom

  autor   3352x

Suroviny:

400 g špenátu
150 g cícera
2 menšie cibule
3 strúčiky cesnaku
1 citrón
6 lyžíc olivového oleja
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cícer dáme na noc do chladnej vody. Na druhý deň ho uvaríme. Špenát dobre umyjeme a uvaríme v menšom množstve vody v druhom hrnci. Precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a upražíme spolu s pretlačeným cesnakom dozlata. Do vychladnutého špenátu pridáme cibuľu, uvarený cícer, olivový olej a šťavu z citróna. Dochutíme petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Podávame chladné s jogurtom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus