Špenátové fondue

  autor   898x

Suroviny:

150 g mrazeného špenátu
500 g mladej goudy
1 cibuľa
2 lyžice masla
250 ml šľahačkovej smotany
1 lyžicu maizeny
mleté korenie
muškátový orech
soľ.

Postup:

Mrazený špenát necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Syr nakrájame na drobné kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobné kocky. Maslo rozpustíme v hrnci na fondue na sporáku, podusíme na ňom dozlata cibuľu, prilejeme smotanu. Necháme zovrieť. Postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne rovnorodá masa, vmiešame špenát. Maizenu zmiešame s 2 lyžicami smotany, zahustíme tým fondue, ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom. Fondue necháme na variči slabo vrieť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus