Špikovaná pečeň

  autor   1981x

Suroviny:

800 g teľacej pečene
70 g údenej slaniny
3 paradajky
mrkva
petržlen
220 g cibule
20 g múky
80 g masti
celé čierne korenie
citrónová šťava
soľ.

Postup:

Umytú pečeň zbavenú žlčovodov prešpikujeme slaninou, pridáme celé čierne korenie a varíme v osolenej vode, do ktorej sme dali očistenú mrkvu, cibuľu a petržlen, všetko nakrájané na kocky. Do roztopeného masla dáme múku, opražíme ju dozlata, pridáme paradajky a vývar z pečene a zeleniny. Ešte niekoľko minút varíme, dochutíme soľou a citrónovou šťavou a odstavíme. Pečeň nakrájame na plátky a pri podávaní prelejeme omáčkou, do ktorej sme pridali nakrájanú zeleninu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus