Špikované hovädzie mäso na smotane

  autor   2377x

Suroviny:

600 g zadného hovädzieho mäsa
100 g údenej slaniny
250 ml kyslej smotany
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
30 g hladkej múky
mäsový vývar
citrónová šťava
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, odblaníme a prešpikujeme plátkami údenej slaniny. Zvyšok slaniny nakrájame na kúsky a rozpražíme. Pridáme mäso, opražíme zo všetkých strán, osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, bobkový list a celé korenie. Premiešame, zakryjeme a dusíme do polomäkka. Keď je polomäkké, pridáme očistenú, na kúsky nakrájanú zeleninu (mrkva, zeler, petržlen) a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a odstránime bobkový list a korenie. Zeleninu pretrieme cez sito, zahustíme múkou a varíme asi 20 minút. Primiešame smotanu a okyslíme citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky, dáme do omáčky a zohrejeme. Podávame s hranolkami, nakrájanou mladou cibuľkou a tatárskou omáčkou. Zapíjame ľahkým červeným vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus