Špikované jahňacie stehno

  autor   3285x

Suroviny:

Jahňacie stehno
údená slanina
cesnak
1 lyžica masti
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Jahňacie stehno dobre očistíme, oparíme v slabej octovej vode, umyjeme v chladnej vode, posolíme, popaprikujeme, prešpikujeme slaninou a dobre potrieme cesnakom. Mäso vložíme do pekáča spolu s masťou a dusíme domäkka. Podlievame podľa potreby. Šťavu potom precedíme a mäso nakrájame na porcie. Šťavu a masť zlejeme spolu, prevaríme a podlejeme pod mäso. Podávame so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus