Špirálky s mletým mäsom

  autor   1944x

Suroviny:

300 g mletého bravčového mäsa
500 g špiráliek (alebo iných cestovín)
250 ml červeného vína
1 veľký paradajkový pretlak
350 g póru
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
5 lyžíc oleja
250 ml mäsového vývaru
1 čajová lyžička sušeného tymianu
2 bobkové listy
cukor
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. V hrnci zohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme mäso a na prudkom ohni upečieme dočervena. Ochutíme korením a soľou. Primiešame cibuľu, cesnak a bylinky. Krátko podusíme. Pridáme víno, paradajkový pretlak, mäsový vývar a bobkový list. Na minime varíme ďalších 20 minút a pór vložíme do omáčky na posledných 10 minút varenia. Bobkový list potom vyberieme a omáčku podľa potreby ochutíme. Cestovinu uvaríme v slanej vode s 2 lyžicami oleja. Zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Podávame s mäsovou omáčkou ozdobené tymianom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus