Spišské teľacie rezne

  autor   1990x

Suroviny:

4 teľacie rezne (asi po 150 g)
4 plátky šunky
2 lyžice masla
150 ml červeného vína
1 strúčik cesnaku
4 čerstvé listy šalvie
mleté nové korenie
soľ.

Postup:

Teľacie rezne naklepeme naplocho, okraje zahneme dovnútra. Potrieme cesnakom, soľou a mletým korením a obložíme lístkami zo šalvie. Na to položíme plátky šunky, pripevníme špáradlami a v masle opečieme do zlatohneda. Výpek zriedime vínom a zakryté dusíme asi 15 minút. Rezne uložíme na ohriate taniere a polejeme šťavou. Podávame s chrumkavým bielym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus