Srbské rizoto

  autor   2421x

Suroviny:

350 g teľacieho mäsa (predné) bez kostí
60 g parmezánu
100 g margarínu
100 g cibule
600 g ryž
25 g údenej slaniny
100 g kečupu
100 g zelenej papriky
20 g hladkej múky na šťavu
mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Na kocky nakrájanú slaninu rozpražíme, pridáme tuk, nadrobno nakrájanú cibuľu, teľacie mäso nakrájané na kocky, zalejeme malým množstvom vriacej vody, posolíme, pokoreníme a dusíme. Keď je mäso polomäkké, odoberieme polovičnú dávku šťavy, túto vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, pridáme kečup, zalejeme vodou a varíme najmenej 30 minút. Touto šťavou polievame každú porciu rizota pri podávaní. Do polomäkkého mäsa pridáme zelenú papriku nakrájanú na rezance, umytú ryžu, potrebné množstvo vody, prevedieme varom a dáme do rúry dusiť domäkka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus