Srbský syrový koláč

  autor   2431x

Suroviny:

400 g ovčieho syra
4 vajcia
150 g kajmaku
200 ml kyslej smotany
500 g múky
100 ml oleja
soľ.

Postup:

Múku preosejeme, pridáme 1 lyžicu oleja, soľ, malé množstvo vlažnej vody a vypracujeme cesto, ktoré miesime, kým nezmäkne. Potom ho rozdelíme na 6 častí, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút stáť. Z cesta vyvaľkáme 6 tenkých plátkov. Postupne ich z oboch strán opečieme na platni alebo v rúre. Ovčí syr a kajmak pretrieme cez sito a dobre premiešame. Pridáme vajcia, osolíme, opäť dobre zamiešame a nakoniec spojíme s kyslou smotanou. Plech potrieme olejom a ukladáme naň striedavo vrstvy cesta a plnky. Navrch dáme plát cesta. Potrieme ho 3 lyžicami oleja a koláč upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov dozlata. Upečený koláč potrieme vlažnou vodou, prikryjeme obrúskom a dáme na 10 minút vychladnúť. Potom ho nakrájame a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus