Srnčie na smotane

  autor   4275x

Suroviny:

450 g srnčieho stehna bez kostí
20 g slaniny
250 ml mlieka
60 g margarínu (alebo masla)
60 g koreňovej zeleniny
25 g cibule
40 g hladkej múky
ocot
horčica
citrón
cukor
celé korenie
divoké korenie
soľ.

Postup:

Očistené a vykostené srnčie stehno, umyté pod tečúcou vodou, odblaníme, prešpikujeme slaninou a nasolíme. Na tretine tuku opražíme cibuľu a očistenú, na plátky nakrájanú zeleninu. Na pripravený základ vložíme posolené mäso, krátko ho opečieme, zalejeme mierne vodou, pridáme korenie a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho do čistého pekáča, šťavu zahustíme zápražkou, pripravenou zo zostatkového tuku a múky, zalejeme mliekom a vodou, dobre rozšľaháme, pridáme horčicu, citrónovú kôru, cukor, ocot a varíme asi 30 minút. Potom precedíme cez jemné sito, okyslíme citrónovou šťavou a znovu krátko povaríme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus