Srnčie stehno na smotane

  autor   4930x

Suroviny:

1000 g srnčieho stehna
100 g slaniny na špikovanie
250 ml kyslej smotany
koreňová zelenina (1 mrkva
1 petržlen
štvrť zeleru
1 cibuľa)
hladká múka na poprášenie
50 g masti
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, odrežme blany a šľachy, naložíme do zeleninovej marinády a uložíme do chladu. Pred prípravou ho z marinády vyberieme a osušíme. Potom stehno prešpikujeme prúžkami slaniny, osolíme a poprášime múkou. V hrnci rozpálime bravčovú masť a mäso v nej opečieme zo všetkých strán dozlata. Potom ho trocha zalejeme marinádou, okoreníme a prikryté udusíme do polomäkka. V tuku na panvici opražíme dočervena koreňovú zeleninu nakrájanú nadrobno, pričom ju podľa potreby podlejeme marinádou. Podusenú zeleninu preložíme do hrnca k mäsu. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou a múkou, premiešame a krátko povaríme. Stehno nakrájame na rezy a urovnáme na misu. Omáčku pretrieme a podávame osobitne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus