Šťavnatá jednohubka

  autor   2309x

Suroviny:

200 g zemiakov
200 g tvrdého syra
lyžica petržlenovej vňate
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

V osolenej vode uvaríme zemiaky. Zlejeme ich a necháme vychladnúť. Nakrájame ich na centimetrové plátky. Rúru predhrejeme na 200 oC. Tvrdý syr nakrájame na plátky. Na taniere z varného skla uložíme vrstvu zemiakov a na ne vrstvu syra. Posypeme majoránom a petržlenovou vňaťou. Zapekáme na najvyššej polohe mriežky, kým sa syr neroztopí. Pred podávaním osolíme a okoreníme. Podávame s tmavým chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus