Stejk s bylinkovým kožúškom

  autor   2029x

Suroviny:

4 plátky vykosteného bravčového karé po 200 g
1 žĺtok
20 g masla
750 g papriky
1 cibuľa
3 lyžice oleja
1 zarovnaná lyžica hladkej múky
1 lyžica horčice
3 viazaničky petržlenovej vňate
sušený tymian
sušený rozmarín
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, mastné okraje narežme do hĺbky asi 1 centimetra, aby sa mäso neskrútilo. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na 1 lyžici oleja. Necháme vychladnúť. Petržlenovú vňať nasekáme. Cibuľu premiešame s vňaťou, tymianom, žĺtkom a múkou. Osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme zvyšný olej a stejky na ňom pri vysokej teplote opečieme z každej strany 2 až 3 minúty. Osolíme, okoreníme a dáme do formy z varného skla alebo na vymastený plech. Potrieme horčicou, na mäso rozdelíme bylinkovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 až 15 minút. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom masle dusíme asi 10 minút. Pridáme trochu rozmarínu a majoránu a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus