Stejk s pikantnou hubovo - zeleninovou omáčkou

  autor   2051x

Suroviny:

8 plátkov sviečkovice
50 g tvrdého syra
30 g sušených (čerstvých) húb
250 ml červeného vína
2 lyžice paradajkového pretlaku
100 g mrkvy
200 g polenty (kukuričná múka)
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
rozmarín
3 lyžice oleja
petržlenová vňať
trocha majoránu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1200 ml vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a do vody naraz vsypeme polentu. Na minime necháme prikryté pobublávať asi 40 minút. Z času na čas premiešame. Sušené huby zalejeme 400 ml horúcej vody a za 20 minút necháme napučať. Cibuľu a mrkvu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kocky. Huby vyžmýkame a nasekáme. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, mrkvu, huby a krátko opražíme. Rýchlo vmiešame paradajkový pretlak. Podlejeme červeným vínom, vodou z hríbov, pridáme rozmarín, necháme zovrieť a 15 minút varíme na minime. Ochutíme soľou a korením. Petržlenovú vňať nakrájame, plátky mäsa osolíme a okoreníme. Vložíme do variacej sa omáčky. Prikryté varíme 3 minúty. Po minúte a pol mäso obrátime na druhú stranu. Vmiešame petržlenovú vňať a majorán. Mäso podávame s polentou a omáčkou na zohriatých tanieroch. Polentu tesne pred servírovaním posypeme strúhaným syrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus