Stratené vajcia na špenáte s holandskou omáčk

  autor   2497x

Suroviny:

8 vajec
750 g čerstvého (mrazeného) špenátu
maslo
olej
ocot
muškátový oriešok
8 plátkov chleba
mleté čierne korenie
soľ

Postup:

Čerstvý špenát očistíme, lístky umyjeme, podľa potreby potrháme na menšie kúsky a 1 až 2 minúty povaríme vo vriacej, osolenej vode. Zlejeme, prepláchneme studenou vodou a vyžmýkame. Plátky chleba opečieme nasucho alebo na malom množstve oleja dozlatista. Potrieme trochou masla. Pripravíme stratené vajcia. Do hrnca nalejeme 10 centimetrov vody s octom (8 lyžíc octu na 1000 ml vody). Vodu privedieme takmer do varu. Do hrnčeka rozklepneme vajce, žĺtok musí ostať neporušený a vylejeme do vody v hrnci a 2 lyžicami ho stále pridÅ•žame, aby sa neroztieklo. Vo vriacej vode varíme 2 až 3 minúty. Zohrejeme lyžicu masla, necháme ho zhnednúť a pridáme špenát. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou nastrúhaného muškátového orieška. Na plátky chleba rozdelíme špenát, stratené vajcia a všetko prelejeme holandskou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus