Stratené vajcia z mikrovlnky

  autor   3724x

Suroviny:

1 vajce
2 lyžice vody
1 čajová lyžička masla
štvrť čajovej lyžičky octu
1 čajová lyžička čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vodu s octom dáme do misky alebo širšieho polievkového taniera. Za 30 sekúnd pri výkone 600 W uvedieme do varu. Do vriacej vody vložíme rozbité vajce, prepichneme žĺtok a bielok a necháme tuhnúť 30 sekúnd pri výkone 360 W. Misku vyberieme z mikrovlnej rúry a vajce ešte 2 minúty necháme prikryté ležať vo vode. Potom ho vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri. Do misky vložíme maslo a za 30 sekúnd pri výkone 600 W necháme roztopiť. Ochutíme soľou a čiernym korením a nalejeme na vajce. Podávame posypané petržlenovou vňaťou. Tip: Pri príprave 2 vajec čas potrebný na zovretie vody a uvarenie vajec predĺžime zakaždým o 30 sekúnd, pri príprave 3 vajec o 1 minútu. Ak chceme dosiahnuť optimálny výsledok nikdy nepripravujeme naraz viac ako tri vajcia. Pri príprave 3 vajec musíme 1 až 2 krát zmeniť polohu misiek, aby sa uvarili rovnomerne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus