Stredomorské fondue

  autor   835x

Suroviny:

800 g mrazených krabov
250 g strúhaného chesterského syra (alebo 300 g strúhaného švajčiarskeho ementálu)
125 ml bieleho vína
1 veľká cibuľa
citrónová šťava
pol čajovej lyžičky kôpru
horčica
cukor
kajenské korenie.

Postup:

Kraby necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Potom ich opláchneme chladnou vodou a necháme odkvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ešte asi 10 minút ich necháme stáť. Naukladáme ich do mištičiek. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Syr dáme do hrnca na fondue, pridáme víno a za stáleho miešania varíme, pokiaľ nevznikne rovnorodá syrová masa. Do nej pridáme nakrájanú cibuľu, ochutíme horčicou, cukrom a korením. Kraby po jednom napichujeme na vidličku a ohrievame vo fondue. Podávame s bagetou, zeleninou v horčici a odkvapkaným ananásom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus