Studená omáčka s hubami

  autor   2158x

Suroviny:

1 bielok
6 žĺtkov uvarených natvrdo
2 čajové lyžičky horčicového prášku (alebo 2 lyžice horčice)
2 huby
lyžica olív
70 ml octu
1 uhorka
2 lyžice slnečnicového oleja
1 lyžica nakrájanej cibule
lyžica nakrájaného kôpru
lyžica kapár
6 kociek cukru
soľ.

Postup:

Horčicový prášok zavaríme 2 čajovými lyžičkami vriacej vody (alebo použijeme horčicu), pridáme žĺtky, drvený cukor, olivový olej, soľ, ocot. Primiešame bielok, čerstvú uhorku, nakladané huby a kôpor, ktoré sme nakrájali na drobné kúsky. Zmes dôkladne rozmiešame. Môžme pridať aj kapary a olivy.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus