Studené pečeňové hurky

  autor   2828x

Postup:

Surovú bravčovú pečeň pomelieme najemno. Pridáme kúsok vareného podbradku, nakrájaného na drobné kocky. Jednu cibuľu nakrájame a opražíme na masti, pridáme soľ, mletú sladkú červenú papriku, trochu mletého korenia a všetko spolu zmiešame. Podľa potreby dolejeme trochu vývaru. Slabo naplníme do hrubých hladkých bravčových čriev, aby pri varení nepraskli. Varíme asi 1 hodinu vo vode teplej 80 oC. Po uvarení dáme do studenej vody. Na druhý deň dáme zaúdiť. Úime asi 2 dni studeným dymom. Pečeňové jaterničky treba do 2 týždňov skonzumovať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus