Studené sardelové jaternice

  autor   1990x

Postup:

Bravčové mozočky očistíme a udusíme na masti s cibuľou. Pomelieme bravčovú pečeň a 500 g mäsa z krku. Všetko spolu premiešame, pridáme 1 sardelovú pastu, podľa potreby mletú sladkú červenú papriku, trochu voňavého korenia, soľ a znova premiešame. Slabo naplníme do hladkých hrubých bravčových čriev a varíme asi 45 minút vo vode teplej 80 oC. Po uvarení preložíme do studenej vody, opláchneme a rozložíme na stôl. Po vychladnutí zaťažíme. Spotrebujeme ihneď. Nie sú vhodné na dlhšie uskladnenie.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus