Šumavská hovädzia pečienka

  autor   2006x

Suroviny:

600 g zadného hovädzieho mäsa
50 g údenej slaniny
250 ml smotany
150 g čerstvých húb
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
30 g hladkej múky
1 lyžica masti
mäsový vývar
citrónová šťava
1 bobkový list
celé nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso prešpikujeme prúžkami slaniny. Osolíme, okoreníme, opečieme v rozpálenej masti a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme zvyšok nadrobno nakrájanej slaniny, rozpražíme ju, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Do toho základu dáme očistenú a nakrájanú zeleninu a očistené, na plátky nakrájané huby. Podlejeme vývarom, okoreníme celým novým korením a bobkovým listom. Vložíme opečené mäso, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre takmer domäkka. Mäso odkryjeme a dopečieme. Zo šťavy vyberieme mäso a koreniny, zahustíme ju múkou a varíme 20 minút. Potom pridáme smotanu a zohrejeme. Mäso nakrájame na plátky, uložíme do misy a polejeme pripravenou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus