Šunka pečená v chlebe

  autor   2150x

Suroviny:

1 menšia údená šunka
1000 g surového chlebového cesta
klinčeky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Úené bravčové stehno (šunku) umyjeme, nožičku odsekneme a stiahneme zo stehna kožu. Potom dochutíme korením, soľou a klinčekmi. Chlebové cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta a zabalíme do neho šunku a pevne ho k šunke pritlačíme. Pečieme asi 3 až 4 hodiny na pomúčenom plechu vo veľmi dobre vyhriatej rúre. Teplú nakrájame na kúsky a podávame s opražnou cibuľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus