Šunkové rezne v horčicovo - smotanovej omáčke

  autor   2570x

Suroviny:

4 rezne varenej šunky (po 150 g)
150 ml sladkej smotany
1 lyžica masla
10 ml vodky
3 lyžice horčice
1 cibuľa
1 lyžica rasce
vodka
soľ.

Postup:

Celú rascu polejeme 10 ml vodky, necháme pôsobiť asi 10 minút a potom rascu vyberieme. Maslo v nádobe na ohni speníme, šunkové rezne opečieme z oboch strán asi po 1 minúte a prikryté odložíme do tepla. Cibuľu nakrájame, pridáme rascu a zohrejeme, kým sa cibuľa nestane sklovitou. Potom polejeme vodkou, zapálime a necháme vyhorieť. Omáčku zmiešame so smotanou a necháme zovrieť (nezabudnime miešať). Rezne šunky položíme na teplé taniere a polejeme omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi posypanými zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus