Sušené marhule premyjeme v teplej vode, preložím

  autor   2636x

Suroviny:

Sušené marhule premyjeme v teplej vode
preložíme do hrnčeka
nalejeme pohár vody a uvaríme domäkka. Uvarené sušené marhule prelisujeme cez veľmi husté sito
znova vložíme do hrnca
pridáme cukor a štvrť pohára horúcej vody. Všetko dobre rozmiešame
znova dáme na sporák a asi 5 minút necháme vrieť. Potom omáčku odstavíme
pridáme víno a dobre rozmiešame. Rovnakým spôsobom môžme pripraviť aj omáčku z čerstvých marhúľ
keď namiesto sušených marhúľ použijeme 200 g marhuľovej kaše.

Postup:

Do hrnčeka nalejeme šumivé víno, pridáme klinčeky, celé čierne korenie, bobkový list, cukor a povaríme niekoľko minút. Z masla, múky, vody a soli pripravíme svetlú zápražku, ktorú zamiešame do precedeného roztoku. Podávame k studenej šunke a k fondue Bourguignonne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus