Švajčiarska jačmenná polievka

  autor   2692x

Suroviny:

200 g údeného hovädzieho (alebo bravčového mäsa)
pol teľacej nožičky nakrájanej na plátky
50 g údenej slaniny
1 žĺtok
6 lyžíc sladkej smotany
1 lyžica masla
50 g zelerovej hľuzy
1 malá karotka
1 malý zemiak
1 malý pór
2 až 3 kelové listy
1 cibuľa
40 g jačmenných krúpov
1000 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
1 klinček
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Karotku, zeler a zemiak olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Pór a kel očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Maslo so zeleninou a plátkami teľacej nožičky 4 minúty podusíme pri výkone 600 W. Potom pridáme krúpy a varíme ďalšie 2 minúty pri výkone 600 W. Zalejeme polovicou vývaru. Cibuľu olúpeme a prešpikujeme bobkovým listom a klinčekom. Slaninu nakrájame na kocky. Mierne osolíme a okoreníme. K zelenine pridáme cibuľu, slaninu a údené mäso a varíme 60 minút pri výkone 500 W. V polovici varenia pridáme zvyšný vývar. Z polievky vyberieme mäso, nakrájame ho na malé kocky a dáme naspäť. Žĺtok rozmiešame so smotanou, zamiešame do polievky a ohrievame 2 minúty pri výkone 600 W.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus