Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/recepty.dct.sk/html/includes/vote/_drawrating.php on line 80
Švajčiarske fondue - prispevky, Recepty, varenie -

Švajčiarske fondue

  autor   754x

Suroviny:

200 g ementálu
400 g greyerského syra
2 lyžice čerešňovice
300 ml suchého bieleho vína
4 čajové lyžičky maizeny
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
mleté korenie
nastrúhaný muškátový orech.

Postup:

Oba druhy syra nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Očistíme cesnak, rozpolíme ho a vytrieme ním hrniec na fondue. Maizenu zmiešame s bielym vínom, necháme na sporáku v hrnci na fondue zovrieť. Postupne pridávame syr a citrónovú šťavu. Za stáleho silného miešania varíme, pokiaľ sa nevytvorí jednoliata masa. Primiešame čerešňovicu a ochutíme korením a muškátovým orechom. Fondue necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom, nakladanými uhorkami alebo zeleninou v octe.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus