Švédska rybacia polievka

  autor   2726x

Suroviny:

600 g rýb
200 ml smotany
2 žĺtky
2 mrkvy
40 g masti
40 g hladkej múky
1 žmľa
1 bobkový list
1250 ml vody
4 klinčeky
zelená petržlenová vňať
celé čierne korenie
soľ.

Postup:

Vyčistené a umyté ryby rozporcujeme a vložíme do studenej osolenej vody. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, bobkový list, zelenú petržlenovú vňať, čierne korenie a klinčeky. Uvaríme domäkka. Mäso vyberieme a rozdelíme do tanierov. Na masti opražíme múku, zalejeme trochou vývaru a varíme asi 20 minút. Potom pridáme zvyšok precedeného vývaru, primiešame smotanu, v ktorej sme rozšľahali žĺtky, privedieme do varu a odstavíme. Podávame s kockami nasucho opražnej žmle.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus