Švédske mäsové guľky

  autor   3336x

Suroviny:

400 g pomletého hovädzieho mäsa
1 žĺtok
1 krajec chleba
1 červená cibuľa
100 g masti
mleté nové korenie
soľ.

Postup:

Z krajca chleba odrežme kôrku a namočíme ho do vlažnej vody. Cibuľu očistíme a nastrúhame. Jemne pomleté mäso dáme do misy, premiešame s nastrúhanou cibuľou a vyžmýkaným chlebom, podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme žĺtok a spracuje na jemnú zmes. Zo zmesi vlhkými rukami sformujeme malé guľky s priemerom asi 2 cm, ktoré vypražíme na rozpálenej masti dočervena. Podávame so zemiakovou kašou a s brusnicovým kompótom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus