Švédske vajcia natvrdo

  autor   3507x

Postup:

4 až 5 natvrdo uvarených vajec ochladíme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Vajcia naukladáme na misu, polejeme vrstvou majonézy, vrch posypeme nadrobno nakrájanými hľuzovkami, osoleným jazykom, mäsom z kalmara a estragónom. Striedku čierneho chleba nakrájame na 7 až 8 oválnych kúskov hrubých 5 mm a širokých ako polovice vajec. Kúsky chleba z jednej strany opečieme na masle. Z neopečenej strany vyberieme striedku tak, aby ostal len malý okraj. Na okraj chleba rúrkou nastriekame prúžok z mletej diviny. Tento prúžok ozdobíme retiazkou z koliesok mrkvy a zeleru, ktoré sme uvarili v posolenej vode. Priehlbinku každej hrianky naplníme plnkou z diviny. Plnka: Mletú divinu zmiešame so solenými uhorkami, soleným jazykom a nakrájaným hlávkovým šalátom (všetko môžme vopred premiešať s majonézou). Na takto upravené hrianky naukladáme ozdobené polovice vajec, ktoré zospodu oblemujeme prúžkom estragónu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus