Sviatočná orechová torta

  autor   4010x

Suroviny:

250 g orechov
8 vajec
100 ml rumu
2 lyžice kakaa
250 g práškového cukru.

Postup:

Bielky vyšľaháme dotuha. Za stáleho miešania pomaly pridávame cukor, orechy, múku, kávu a maslo. Všetko zľahka premiešame. Cesto vylejeme na vymastenú a vysypanú tortovú formu. Pečieme dozlata asi 45 minút. Upečenú a vychladnutú tortu prerežme cez stred na dvoje. Tortu naplníme plnkou, ktorú si pripravíme vyšľahaním šľahačky. Šľahačku môžme prichutiť pridaním kávy, ovocnej šťavy a podobne. Naplnenú tortu spojíme a vrch potrieme ušľahanou šľahačkou, ozdobíme orechmi alebo ovocím.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus