Sviečkovica na debrecínsky spôsob

  autor   2412x

Suroviny:

1000 g sviečkovice
50 g slaniny
250 ml kyslej smotany
paradajkový pretlak
2 cibule
100 g bravčovej masti
hovädzí vývar
ocot
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Sviečkovicu očistíme, odblaníme a osušíme, po vlákne prešpikujeme prúžkami slaniny obalenými mletou červenou paprikou, trocha osolíme a opečieme na rozpálenej masti zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme, vo výpeku podusíme cibuľu nakrájanú nadrobno, odstavíme z ohňa, pridáme mletú červenú papriku, paradajkový pretlak a trocha octu, zalejeme mäsovým vývarom a zamiešame. Do takto pripravenej zmesi vložíme opečenú sviečkovicu a upečieme v rúre domäkka. Počas pečenia mäso obrátime a podľa potreby polievame vlastnou šťavou alebo mäsovým vývarom. Upečenú sviečkovicu nakrájame na rezy, urovnáme na zohriatu misu a zalejeme šťavou, v ktorej sme zohriali kyslú smotanu. Podávame s tarhoňou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus