Sviečkovica na poľovnícky spôsob

  autor   2560x

Postup:

Sviečkovicu necháme 3 až 4 dni odležať. Potom ju odblaníme a prešpikujeme údenou slaninou. Posolíme a necháme asi 1 hodinu stáť. V panvici rozpálime olej a v ňom opražíme sviečkovicu dočervena. Do oleja pridáme 250 g koreňovej zeleniny, trocha paradajok, bobkového listu, celého čierneho korenia a octu a dusíme pod pokrievkou. Keď mäso zmäklo, zeleninu pretrieme, urobíme tmavú zápražku, precedíme do nej šťavu zo sviečkovice a vložíme pretretú zeleninu, dobre povaríme a podľa potreby rozriedime vodou. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Nakrájame na kúsky na hrúbku prsta. Podávame s cestovinami, so zemiakmi alebo s knedľou. Omáčku môžme podať v inej nádobe.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus