Sviečkovica s husacou pečeňou

  autor   1967x

Suroviny:

1 sviečkovica (môž byť aj falošná)
200 ml smotany
1 väčšia husacia pečeň
10 g húb
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Do sviečkovice urobíme pozdĺžne otvor, ale tak, aby ostala vcelku. Husaciu pečeň nakrájame na kúsky a nimi sviečkovicu naplníme. Potom otvor zošijeme. Na horúcej masti opečieme a dusíme asi 1 hodinu. Huby udusíme na masti so soľou, mletou červenou paprikou a zelenou petržlenovou vňaťou. Na to nalejeme smotanu. Pri podávaní polejeme nakrájanú pečenú sviečkovicu. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus