Syrová nátierka s údeným mäsom

  autor   1356x

Suroviny:

100 g tvrdého syra na strúhanie
2 trojuholníky smotanového ľahko rozotierateľného syra
150 g vareného údeného mäsa
4 lyžice ochutenej majonézy
1 čajová lyžička horčice
1 zeleninová paprika
50 g rastlinného nátierkového masla
nadrobno nasekaná pažítka
soľ.

Postup:

Do misky na prípravu nátierky vložíme nastrúhaný tvrdý syr, maslo, rozotretý smotanový syr, majonézu, na mäsovom mlynčeku pomleté údené mäso, horčicu, nasekanú zeleninovú papriku, ktorú sme zbavili jadrovníka a soľ podľa chuti. Z takto pripravených surovín vymiešame nátierku. Natierame ňou rôzne druhy chleba alebo pečiva. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou pažítkou. Tip: Namiesto majonézy môžme použiť biely jogurt alebo tatársku omáčku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus