Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/recepty.dct.sk/html/includes/vote/_drawrating.php on line 80
Syrové fondue z trojakého syra - prispevky, Recepty, varenie -

Syrové fondue z trojakého syra

  autor   925x

Suroviny:

200 g greyerského syra
200 racklettového syra
100 g mozarelly
200 ml bieleho vína
100 ml mlieka
2 lyžice maizeny
4 lyžice bieleho vína
1 prelisovaný cesnak
mleté čierne korenie
muškátový orech.

Postup:

Všetky 3 druhy syra nakrájame na drobné kocky a spolu s cesnakom, mliekom a vínom pomaly zohrievame v hrnci na fondue. Pokiaľ sa syr topí, ale nie je celkom roztopený, stále miešame. Maizenu zmiešame s 4 lyžicami vína, vmiešame do fondue a za stáleho, silného miešania varíme tak dlho, kým nevznikne jednoliata masa. Necháme krátko povariť. Ochutíme s korením a muškátovým orechom. Podávame s bielym chlebom, pečenými zemiakmi, šalátom z kyslej kapusty, sedliackym šalátom, bádenskými šalátovými závitkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus