Syrové fondue

  autor   6793x

Suroviny:

400g postruhaneho syru.najlepsie svajciarskeho.emmentaler
gruyere
apenzeler
tilsiter
da sa pouzit ementaler a gouda 1L maizeny
2dl bieleho vina
trochu citronovej stavy
korenie
muskatovy orech
ceresnovica
na kocky nakrajany chlieb

Postup:

caquelon potrieme cesnakom a vlozime do neho postruhany syr.maizenu zmiesame s vinom.pridame trochu citronovej stavy a prilejeme k syru.na malom ohni pomaly privedieme k varu.kratko povarime,kym fondue nedosiahnu patricnu hustotu. podla chuti okorenit,pridat muskatovy orech a trosku ceresnovice. fondue prelozime na ohrievaci set na stol.chleba napichujeme na vidlicky a namacame do stale zohrievaneho syru ak su fondue riedke:pridat ohen a pridat maizeny zriedenu vo vine a povarit ak su fondy huste:pridat ohen a pri stalom miesani pridavat trochu vina

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus